Pikantní křupavé kuřecí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 stroužky česneku prolisované
- plátek zázvoru prolisovaný
- 250 ml hladké mouky
- 2 vejce
- olej na smažení
- Omáčka:
- 80 g másla
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce srirachy
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 3 lžičky limetkové šťávy
Postup Pikantní křupavé kuřecí kousky
Postup přípravy receptu
-
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Ve středně velké misce smícháme sůl, pepř, česnek, zázvor a kousky důkladně obalíme. V menší misce vidličkou prošleháme vejce na obalování, vedle připravíme misku s moukou.
Každý kousek masa obalíme v mouce, vejcích a znovu v mouce. Rozpálíme hlubokou pánev, přidáme olej a na středně vysoké teplotě smažíme po malých dávkách obalené kousky dozlatova.
V čisté pánvi na mírném ohni smícháme máslo, med, sojovou omáčku, dle chuti srirachu a limetkovou šťávu. Když zhoustne, vložíme osmažené kuřecí kousky a promícháme, dokud nejsou úplně omáčkou obalené. (Do omáčky můžeme přidat dle chuti 1 lžíci omáčky Hoisin nebo ústřicové, není to nutné, ale dobré.)
Podáváme s dipem a pečivem dle chuti, rýží nebo zeleninovým salátem. Při podávání můžeme posypat sezamem, lístky koriandru nebo petrželky.