Vepřová játra na jablku a zelenině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

450 g vepřových jater
50 g špeku
2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 menší jablko
1 menší mrkev
1 plátek celeru cca 1cm silný
1 lžička oleje
1 lžíce worcesterové omáčky
200 ml jablečné šťávy
1 lžíce nasekané petrželky (lístků)
sůl
mletý pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Jablko, mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a špek na tenké nudličky.

  3. Do větší pánve dáme na rozehřátý olej zrůžovět slaninu. Přidáme česnek a cibuli a necháme zesklovatět. Poté odhrneme k okraji pánve.

  4. Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme je do pánve a prudce ze všech stran opečeme.

  5. Podlijeme jablečnou šťávou, lehce opepříme, přidáme worcester, nastrouhané suroviny a vše promícháme.

  6. Pod pokličkou dusíme slabým varem 10 minut. Poté přidáme nasekané lístky petržele a podle potřeby osolíme.

  7. Podáváme s pečivem, ale hodí se i různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!