Vařená italská šlehačka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 KL čiré práškové želatiny
- 2 PL vlažné vody
- 2 PL hladké mouky
- 2 PL krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml vody
- 2 bílky
- limetková šťáva
- 100 g zakysané smetany
Postup Vařená italská šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody.
Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10minut.
Do uvařené kaše vmícháme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout (často mícháme).
Poté hmotu přendáme do šlehací nádoby robotu a šleháme tak dlouho, až zbělá a téměř vychladne.
V této chvíli přidáme jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky.
Ochutíme limetkovou šťávou a nakonec už jen krátce vešleháme zakysanou smetanu.
Dáme dobře vychladit a používáme stejně, jako klasickou šlehačku.