Dršťková z hlívy ústřičné jednoduše
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 větší cibule
- 50 g špeku
- 2 PL másla
- 1 PL oleje
- 3 PL hladké mouky
- 1 KL kmín
- 1 vrchovatou PL sladké papriky (část může být pálivé)
- pepř
- 1-2 kostky zeleninového bujónu (dle hustoty polévky)
- majoránka
- česnek (stroužek)
Postup Dršťková z hlívy ústřičné jednoduše
Postup přípravy receptu
-
Hlívu pokrájíme (hlavy můžeme natrhat) na proužky, vložíme do pánve s trochou vody, pokmínujeme a dusíme s podléváním asi 30 minut.
Mezitím vložíme do hrnce na tenké proužky nakrájený špek, máslo, olej a po rozpálení přidáme najemno pokrájenou cibuli.
Když je cibulka dozlatova, přidáme mouku a usmažíme lehce nahnědlou jíšku, přidáme papriku, promíchneme a zalijeme asi litrem vřící vody (pozor hodně to vypění!).
Poté přidáme dušenou hlívu, bujón, pepř a dolijeme vřící vodou do potřebné hustoty.
Povaříme ještě asi 10 minut, nakonec přidáme utřený česnek se solí, majoránku a můžeme podávat (například s čerstvým rohlíkem).