Pstruh filet s pohankovým salátem a brambory
Recepty, RybySuroviny
- Pstruh:
- 250 g pstruha - duhový filet
- 1 lžička koření na ryby
- 1 špetka soli
- 1 špetka kmínu drceného
- 1 lžíce oleje řepkového
- 1 lžička másla
- Pohankový salát:
- 200 g pohanky
- 1 bujon zeleninový
- 1 kukuřice sterilovaná
- 1 lžíce hořčice
Postup Pstruh filet s pohankovým salátem a brambory
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale opatrně, necháme vyniknout rybu:-).
Filety si omyjeme, osušíme, posypeme kořením a solí, opečeme na oleji, ke konci přidáme máslo pro vůni.
Pro chlapy ještě opečeme brambůrky, posypeme petrželkou a zdravě poobědváme:-).