Pstruh filet s pohankovým salátem a brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

Pstruh:
250 g pstruha - duhový filet
1 lžička koření na ryby
1 špetka soli
1 špetka kmínu drceného
1 lžíce oleje řepkového
1 lžička másla
Pohankový salát:
200 g pohanky
1 bujon zeleninový
1 kukuřice sterilovaná
1 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale opatrně, necháme vyniknout rybu:-).

  2. Filety si omyjeme, osušíme, posypeme kořením a solí, opečeme na oleji, ke konci přidáme máslo pro vůni.

  3. Pro chlapy ještě opečeme brambůrky, posypeme petrželkou a zdravě poobědváme:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!