Fazolkový kuskus
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 120-140 g kuskusu
- 160 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
- 60 g anglické slaniny (nebo tofu)
- 1 lžíce oleje
- 100 g cibule
- 2-3 stroužky česneku, dle chuti
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř mletý
Postup Fazolkový kuskus
Postup přípravy receptu
-
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.
Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme (na skus), poté je na cedníku necháme okapat.
Oloupanou cibuli pokrájíme a osmažíme na trošce oleje dosklovata, poté přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a nakonec do pánve přidáme rozvonět i nasekaný česnek a lístečky (nebo snítku) tymiánu. Přisypeme okapané fazolky, ještě velmi krátce osmažíme za občasného promíchání, aby se fazolky prohřály. Do hotové směsi vmícháme hotový teplý kuskus, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.
Pokud chceme použít fazolkový kuskus jako bezmasý pokrm, vynecháme slaninu. Tu můžeme nahradit uzeným tofu nebo šmakounem, ale nutné to není.