Fazolkový kuskus

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

120-140 g kuskusu
160 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
60 g anglické slaniny (nebo tofu)
1 lžíce oleje
100 g cibule
2-3 stroužky česneku, dle chuti
snítka tymiánu
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.

  2. Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme (na skus), poté je na cedníku necháme okapat.

  3. Oloupanou cibuli pokrájíme a osmažíme na trošce oleje dosklovata, poté přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a nakonec do pánve přidáme rozvonět i nasekaný česnek a lístečky (nebo snítku) tymiánu. Přisypeme okapané fazolky, ještě velmi krátce osmažíme za občasného promíchání, aby se fazolky prohřály. Do hotové směsi vmícháme hotový teplý kuskus, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.

  4. Pokud chceme použít fazolkový kuskus jako bezmasý pokrm, vynecháme slaninu. Tu můžeme nahradit uzeným tofu nebo šmakounem, ale nutné to není.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!