Líčka na hořčici

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězích líček
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka na obalení
2 lžíce sádla
1 velká cibule
2 dl černého piva
2 lžičky rajského protlaku
2 lžičky francouzské hořčice
2 dl masového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Den předem maso zbavíme tuku a naporcujeme na menší díly, které osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Dáme do lednice do chladna uležet do druhého dne.

  2. V hrnci, který je vhodný do trouby rozpustíme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky na něm osmažíme do světle hnědé barvy. Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak.

  3. Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou. Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!