Líčka na hořčici
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězích líček
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- hladká mouka na obalení
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 2 dl černého piva
- 2 lžičky rajského protlaku
- 2 lžičky francouzské hořčice
- 2 dl masového vývaru
Postup Líčka na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Den předem maso zbavíme tuku a naporcujeme na menší díly, které osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Dáme do lednice do chladna uležet do druhého dne.
V hrnci, který je vhodný do trouby rozpustíme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky na něm osmažíme do světle hnědé barvy. Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak.
Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou. Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.