Čína jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 hrnek rýže Camargue
2,5 hrnku vody
sůl
250 g kuřecího masa
cibule menší
čerstvá zelenina
olej
kari koření
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vysypte do osolené vroucí vody, na jeden hrnek rýže použijte 2,5 hrnku vody. Vařte na mírném ohni pod pokličkou 20 minut, dokud rýže nezměkne. Jakmile je rýže měkká, slijte přebytečnou vodu.

  2. Mezitím si připravte kuřecí maso, které nakrájejte na proužky. Maso dejte do misky, osolte, mírně opepřete, přidejte lžičku kari koření a promíchejte.

  3. Cibuli nakrájejte také na proužky, na pánvi rozpalte olej a cibuli osmažte. Přidejte okořeněné maso a smažte doměkka. Podávejte s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!