Bezlepková ovesná sypaná buchta s jablky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g bezlepkových jemných ovesných vloček
70 g bezlepkové mouky (Schar mix)
70 g jemně mletých ovesných vloček (jako polohrubá mouka)
150 g cukru
2 ČL medu
200 g ghee
1 ČL skořice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suché ingredience a nastrouháme jablka na hrubo.

  2. Pekáč přestříkneme olejem na pečení. Suchou směs rozdělíme na 3 stejné hromádky a nastrouhaná jablka na 2 hromádky.

  3. Nasypeme na dno první hromádku a rozprostřeme první část jablek, které pokapeme lžičkou medu. Nasypeme druhou část suché směsi a znovu rozprostřeme jablka, pokapeme medem a nasypeme poslední část suché směsi. Nahřejeme ghee, aby bylo tekuté a nalejeme na celý vršek.

  4. Nahřejeme troubu na 180°C a pečeme 40 minut. Po upečení necháme v otevřené troubě ještě chvíli stát a pak dáme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!