Bezlepková ovesná sypaná buchta s jablky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 150 g bezlepkových jemných ovesných vloček
- 70 g bezlepkové mouky (Schar mix)
- 70 g jemně mletých ovesných vloček (jako polohrubá mouka)
- 150 g cukru
- 2 ČL medu
- 200 g ghee
- 1 ČL skořice
- špetka soli
Postup Bezlepková ovesná sypaná buchta s jablky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suché ingredience a nastrouháme jablka na hrubo.
Pekáč přestříkneme olejem na pečení. Suchou směs rozdělíme na 3 stejné hromádky a nastrouhaná jablka na 2 hromádky.
Nasypeme na dno první hromádku a rozprostřeme první část jablek, které pokapeme lžičkou medu. Nasypeme druhou část suché směsi a znovu rozprostřeme jablka, pokapeme medem a nasypeme poslední část suché směsi. Nahřejeme ghee, aby bylo tekuté a nalejeme na celý vršek.
Nahřejeme troubu na 180°C a pečeme 40 minut. Po upečení necháme v otevřené troubě ještě chvíli stát a pak dáme vychladnout.