Uzené kuře s omáčkou z čerstvé majoránky
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 ks uzená kuřecí stehna nebo celé uzené kuře
- 2 vrchovaté lžíce másla
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- masox
- 1 velký stroužek česneku
- voda nebo čerstvý vývar
- velká hrst čerstvé majoránky
Postup Uzené kuře s omáčkou z čerstvé majoránky
Postup přípravy receptu
-
Uzené kuře nebo stehna vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C, podlejeme vodou a trochou oleje a upečeme. Trvá to zhruba 30 minut.
V kastrolku si rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme hladkou mouku a chvíli restujeme.
Přilijeme studený vývar nebo vodu a to tolik, aby nám vznikla správná hustota omáčky. Osolíme, opepříme, vložíme kousek masoxu a přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Provaříme cca 10 minut.
Na závěr vložíme velikánskou hrst nadrobno pokrájené majóránky. Ta dá omáčce vynikající chuť. Čerstvá majoránka chutná jinak, než sušená. Potom ještě krátce prohřejeme.