Kořeněné pečené brambůrky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg drobných brambor s pěknou slupkou
1 palička česneku
8 šalotek
1 sušená chilli paprička
citronová šťáva z 1/2 citrónu
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného kardamomu
1/2 lžičky celého pepře
1/4-1/2 lžičky sušeného anýzu
50 ml panenského olivového oleje
hrubě mletá mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme.

  2. Česnek rozebereme na stroužky.

  3. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho.

  4. Směs smícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou a necháme chvíli louhovat.

  5. Do hlubšího pekáčku nebo zapékací misky vložíme brambory, cibulky a neoloupané stroužky česneku.

  6. Zalijeme kořeněným olejem, dobře promícháme, aby byl na celé ploše všech surovin a posypeme mořskou solí.

  7. Vložíme do maximálně vyhřáté trouby a pečeme asi půl až třičtvrtě hodiny.

  8. V polovině pečení brambory prohodíme, aby se opekly i z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!