Kořeněné pečené brambůrky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg drobných brambor s pěknou slupkou
- 1 palička česneku
- 8 šalotek
- 1 sušená chilli paprička
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného kardamomu
- 1/2 lžičky celého pepře
- 1/4-1/2 lžičky sušeného anýzu
- 50 ml panenského olivového oleje
- hrubě mletá mořská sůl
Postup Kořeněné pečené brambůrky
Postup přípravy receptu
-
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme.
Česnek rozebereme na stroužky.
Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho.
Směs smícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou a necháme chvíli louhovat.
Do hlubšího pekáčku nebo zapékací misky vložíme brambory, cibulky a neoloupané stroužky česneku.
Zalijeme kořeněným olejem, dobře promícháme, aby byl na celé ploše všech surovin a posypeme mořskou solí.
Vložíme do maximálně vyhřáté trouby a pečeme asi půl až třičtvrtě hodiny.
V polovině pečení brambory prohodíme, aby se opekly i z druhé strany.