Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky libového vepřového masa
- 1 velký oloupaný celer nakrájený na silnější proužky
- 1 velká oloupaná a na kolečka nakrájená cibule
- pepř
- sůl
- grilovací koření
- vylisovaná šťáva z jednoho citronu
- 100 gramů nastrouhaného eidamu
- čerstvý rozmarýn
- olej
- anglická slanina
Postup Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujeme.
Celer osolíme a polijeme citronovou šťávou a v kastrolu dusíme do poloměkka a přidáme cibuli a ještě chvilku dusíme.
Pečící nádobu si vylijeme trochou oleje a vložíme ogrilované plátky masa, posypeme čerstvým pokrájeným rozmarýnem, navršíme na ně celer s cibulí z kastrolu a zasypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéci.
Na grilovací pánvi si mezitím ještě ogrilujeme na plátky pokrájenou anglickou slaninu. Podáváme s bramborem.