Uzené koleno s křenovým přelivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 uzené koleno
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- Přeliv:
- 1 litr mléka
- 3 PL hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- sklenička sterilovaného křenu nebo čerstvého strouhaného
Postup Uzené koleno s křenovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Koleno s kořením uvaříme ve vodě v tlakovém hrnci.
Odkostíme, nakrájíme na kousky.
Přeliv - mléko přelijeme do hrnce, trochu si necháme na zahuštění s moukou.
Osolíme, přidáme muškátový oříšek a přilijeme rozmíchanou mouku, mícháme do zhoustnutí, provaříme ještě asi deset minut na mírném ohni.
Odstavíme z plotny, přimícháme křen a necháme vychladit, sem tam promícháme.
Maso přelijeme přelivem.