Tvarohový dezert do skla
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 měkký tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana na šlehání
- 1 vanilínový cukr
- cukr moučka dle potřeby
- kůra z jednoho citronu
- drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)
- Na korpus:
- 4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
- 4 PL moučkového cukru
- 1 PL oleje
- 4 PL polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
Postup Tvarohový dezert do skla
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.
Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.