Pečená krkovice se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
5 cibulí
sádlo
3-4 stroužky česneku
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
Podravka
2 ks Masoxu
koření na divočinu
sklenice zelí (kdo má rád, může dát kysané)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, Podravku, koření na divočinu a masox.

  2. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut na 200°C. Po hodině pečení přisypeme zelí a dopečeme (již odkryté) dalších 30 minut. Jako příloha jsou vhodné kynuté knedlíky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!