Pečená krkovice se zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 5 cibulí
- sádlo
- 3-4 stroužky česneku
- nové koření
- bobkový list
- pepř
- sůl
- Podravka
- 2 ks Masoxu
- koření na divočinu
- sklenice zelí (kdo má rád, může dát kysané)
Postup Pečená krkovice se zelím
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, Podravku, koření na divočinu a masox.
Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme 60 minut na 200°C. Po hodině pečení přisypeme zelí a dopečeme (již odkryté) dalších 30 minut. Jako příloha jsou vhodné kynuté knedlíky nebo brambory.