Tuňákové těstoviny zapečené s jogurtem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení těstovin (400 g)
- 350 g mražená zelenina dle chuti
- 2 nízkotučné bílé jogurty
- 2 dcl nízkotučného mléka
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 cibule
- 2-3 stroužky třeného česneku
- 200 g strouhaný Eidam (uzený sýr, Niva)
- sůl dle chuti
- v létě dávám čerstvé bylinky
Postup Tuňákové těstoviny zapečené s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené těstoviny dám do větší mísy, přisypu mraženou zeleninu, tuňáka i se šťávou, jemně nasekanou cibulku, utřený česnek a půlku těstovin dám do pekáče, nasypu 100g sýra a navrstvím zbylé těstoviny.
Jogurty smíchám s mlékem, osolím a promíchám (když nedělám pro děti, přidám pepř, chilli papričky nebo koření, na které máme zrovna chuť).
Jogurtovou směs naliji na těstoviny, trochu promíchám a dám péct v zakrytém pekáči na 200°C asi 30 minut.
Poté nasypu na skoro hotové těstoviny zbytek sýra a nechám odkryté zapéct asi 5-10 minut.