Tuňákové těstoviny zapečené s jogurtem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení těstovin (400 g)
350 g mražená zelenina dle chuti
2 nízkotučné bílé jogurty
2 dcl nízkotučného mléka
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
1 cibule
2-3 stroužky třeného česneku
200 g strouhaný Eidam (uzený sýr, Niva)
sůl dle chuti
v létě dávám čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené těstoviny dám do větší mísy, přisypu mraženou zeleninu, tuňáka i se šťávou, jemně nasekanou cibulku, utřený česnek a půlku těstovin dám do pekáče, nasypu 100g sýra a navrstvím zbylé těstoviny.

  2. Jogurty smíchám s mlékem, osolím a promíchám (když nedělám pro děti, přidám pepř, chilli papričky nebo koření, na které máme zrovna chuť).

  3. Jogurtovou směs naliji na těstoviny, trochu promíchám a dám péct v zakrytém pekáči na 200°C asi 30 minut.

  4. Poté nasypu na skoro hotové těstoviny zbytek sýra a nechám odkryté zapéct asi 5-10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!