Řecká omeleta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 vajec
100 ml mléka
200 g sýru feta
špetka prášku do pečiva
čerstvá bazalka
sůl
žampiony
cuketa
sterilovaná kukuřičná zrna
čerstvá paprika
pórek nebo jarní cibulky
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a orestujeme je s kukuřicí cca 5 minut na olivovém oleji.

  2. Olejem vymažeme zapékací formu.

  3. V misce důkladně rozmícháme vejce, mléko, nastrouhaný sýr feta, posekanou bazalku, prášek do pečiva a vlijeme do zapékací formy.

  4. Podle potřeby dosolíme.

  5. Přidáme orestovanou směs, promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!