Řecká omeleta
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 6 vajec
- 100 ml mléka
- 200 g sýru feta
- špetka prášku do pečiva
- čerstvá bazalka
- sůl
- žampiony
- cuketa
- sterilovaná kukuřičná zrna
- čerstvá paprika
- pórek nebo jarní cibulky
- sůl
- olivový olej
Postup Řecká omeleta
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a orestujeme je s kukuřicí cca 5 minut na olivovém oleji.
Olejem vymažeme zapékací formu.
V misce důkladně rozmícháme vejce, mléko, nastrouhaný sýr feta, posekanou bazalku, prášek do pečiva a vlijeme do zapékací formy.
Podle potřeby dosolíme.
Přidáme orestovanou směs, promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme dočervena.