Tatarské koule

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
150 g eidamu
150 g Nivy
2 plátky šunky (nemusí být)
tatarská omáčka
olej na smažení
Na obalení:
vejce
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso rozřízneme podélně na 2 tenké plátky a lehce je naklepeme, nesolíme. Oba sýry jemně nastrouháme a promícháme, šunku pořežeme na tenké nudličky. Na plátek masa dáme hromádečku sýra a trochu šunky, zabalíme, uzavřeme v dlani do uzlíčku a vytvarujeme do koule. Kupodivu drží pohromadě bez párátek.

  2. Koule obalíme v hladké mouce, vejci, strouhance a smažíme je na oleji ze všech stran, aby se dobře propekly. Hotové je osušíme papírovou utěrkou.

  3. Do jedné kompotové misky si dáme několik lžic tatarské omáčky a do druhé misky nasypeme zbylé nastrouhané sýry.

  4. Osušené koule nejdříve vykoupeme v tatarské omáčce, potom je obalíme v sýru a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!