Tatarské koule
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 150 g eidamu
- 150 g Nivy
- 2 plátky šunky (nemusí být)
- tatarská omáčka
- olej na smažení
- Na obalení:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
Postup Tatarské koule
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso rozřízneme podélně na 2 tenké plátky a lehce je naklepeme, nesolíme. Oba sýry jemně nastrouháme a promícháme, šunku pořežeme na tenké nudličky. Na plátek masa dáme hromádečku sýra a trochu šunky, zabalíme, uzavřeme v dlani do uzlíčku a vytvarujeme do koule. Kupodivu drží pohromadě bez párátek.
Koule obalíme v hladké mouce, vejci, strouhance a smažíme je na oleji ze všech stran, aby se dobře propekly. Hotové je osušíme papírovou utěrkou.
Do jedné kompotové misky si dáme několik lžic tatarské omáčky a do druhé misky nasypeme zbylé nastrouhané sýry.
Osušené koule nejdříve vykoupeme v tatarské omáčce, potom je obalíme v sýru a podáváme.