Tuňák grilovaný po francouzsku
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4 steaky z tuňáka (cca po 200g)
- Francouzská marináda:
- 100 g másla
- 75 ml bílého suchého vína
- 2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu
- 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Tuňák grilovaný po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu.
Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami.
Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím lépe.
Před přípravou jen necháme okapat - neosušujeme a dáme na rozehřátý gril. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Steak by neměl být úplně propečený - pak je suchý.