Topinka se žampionovou směsí
Recepty, HoubySuroviny
- 4 plátky chleba
- asi 250 g žampionů
- červená paprika
- kousek jarní cibulky
- lžička feferonkové pasty
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvá majoránka
- pár kapek worcestru
- drcený kmín
- 100 ml červeného vína
- 2 žloutky
- 2 šalotky
- česnek na topinku
Postup Topinka se žampionovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do té doby, než se odpaří.
V tu chvíli dochutíme solí, pepřem a kmínem. Zahustíme žloutky, přidáme nasekanou majoránku a nakrájenou jarní cibulku. Topinku osmahneme na suché pánvi a počesnekujeme. Dáme na ni směs a zdobíme vajíčkem.