Topinka se žampionovou směsí

Recepty, Houby

Suroviny

4 plátky chleba
asi 250 g žampionů
červená paprika
kousek jarní cibulky
lžička feferonkové pasty
2 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvá majoránka
pár kapek worcestru
drcený kmín
100 ml červeného vína
2 žloutky
2 šalotky
česnek na topinku

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do té doby, než se odpaří.

  2. V tu chvíli dochutíme solí, pepřem a kmínem. Zahustíme žloutky, přidáme nasekanou majoránku a nakrájenou jarní cibulku. Topinku osmahneme na suché pánvi a počesnekujeme. Dáme na ni směs a zdobíme vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!