Ostré hovězí s kuskusem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího nízkého roštěnce
- Směs Chermoula:
- 150 ml olivového oleje
- kůra z 1 limetky
- šťáva z 1 limetky
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžíce římského kmínu
- 2 lžičky koriandru
- 2 stroužky drceného česneku
- špetka chilli
- 2 hrsti mátových listů nasekaných
- Kuskus:
- 300 g kuskusu
- hrst nasekané máty
- hrst nasekané petržele
- hrst nasekané bazalky
- 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička vinného octa
- sůl
- pepř
Postup Ostré hovězí s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu.
Maso očistíme, vetřeme kořenící směs a necháme 20 minut odležet.
Kuskus zalijeme vroucí vodou podle návodu a zakryjeme. Až se voda vstřebá a kuskus změkne, vmícháme ostatní přísady.
Odleželé maso grilujeme asi 5 - 8 minut po každé straně, podle toho jak krvavé ho máte rádi. (Po 5 minutách bude krvavé, po 7 středně propečené). Sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout v teple. Na závěr mírně přisolíme.
Nakrájíme na plátky a podáváme s kuskusem.