Ostré hovězí s kuskusem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího nízkého roštěnce
Směs Chermoula:
150 ml olivového oleje
kůra z 1 limetky
šťáva z 1 limetky
1/2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžíce římského kmínu
2 lžičky koriandru
2 stroužky drceného česneku
špetka chilli
2 hrsti mátových listů nasekaných
Kuskus:
300 g kuskusu
hrst nasekané máty
hrst nasekané petržele
hrst nasekané bazalky
1 lžička nastrouhané limetkové kůry
2 lžíce olivového oleje
1 lžička vinného octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu.

  2. Maso očistíme, vetřeme kořenící směs a necháme 20 minut odležet.

  3. Kuskus zalijeme vroucí vodou podle návodu a zakryjeme. Až se voda vstřebá a kuskus změkne, vmícháme ostatní přísady.

  4. Odleželé maso grilujeme asi 5 - 8 minut po každé straně, podle toho jak krvavé ho máte rádi. (Po 5 minutách bude krvavé, po 7 středně propečené). Sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout v teple. Na závěr mírně přisolíme.

  5. Nakrájíme na plátky a podáváme s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!