Vanilkove knedlicky v hruskove omacce

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na knedlíky:
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku mléka
1/4 hrnku bílého jogurtu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžička vanilkové esence
špetka soli
Na omáčku:
4 pevně zralé hrušky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na knedlíčky vytvoříme kompaktní (spíše řidší) těsto.

  2. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Ve větší pánví s vyšším okrajem rozehřejeme máslo, přisypeme hrušky a chviličku restujeme. Zasypeme třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přilijeme hrnek vody, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř do měkká.

  3. Sejmeme pokličku, přilijeme další hrnek vody, promícháme a hrušky shrneme ke straně pánve. Do omáčky vkládáme knedlíčky, které tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček. Opět přikryjeme pokličkou a vaříme do měkká. Podle potřeby dále podléváme vodou (knedlíčky nasají tekutinu). Nakonec vše opatrně promícháme a zasypeme skořici.

  4. Podáváme s kopečkem zakysané smetany. Případně trošku pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!