Vanilkove knedlicky v hruskove omacce
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Na knedlíky:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/4 hrnku mléka
- 1/4 hrnku bílého jogurtu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžička vanilkové esence
- špetka soli
- Na omáčku:
- 4 pevně zralé hrušky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce másla
- skořice
Postup Vanilkove knedlicky v hruskove omacce
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na knedlíčky vytvoříme kompaktní (spíše řidší) těsto.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Ve větší pánví s vyšším okrajem rozehřejeme máslo, přisypeme hrušky a chviličku restujeme. Zasypeme třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přilijeme hrnek vody, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř do měkká.
Sejmeme pokličku, přilijeme další hrnek vody, promícháme a hrušky shrneme ke straně pánve. Do omáčky vkládáme knedlíčky, které tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček. Opět přikryjeme pokličkou a vaříme do měkká. Podle potřeby dále podléváme vodou (knedlíčky nasají tekutinu). Nakonec vše opatrně promícháme a zasypeme skořici.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany. Případně trošku pocukrujeme.