Jáhlové placičky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

125 g jáhel
250 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
40 g medu
2 vejce
1 vanilkový pudinkový prášek (40g)
10 g droždí
125 g tvarohu
3 lžíce bílého jogurtu
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti.

  2. Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo a necháme pod pokličkou 15min dojít).

  3. Potom necháme vychladnout.

  4. Přidáme vejce, pudink a droždí rozpuštěné ve 2 lžících mléka.

  5. Promícháme metličkou a necháme 1 hod pod utěrkou odpočívat.

  6. Lžičkou si na pečící papír naneseme 9 hromádek těsta a lžící uděláme rovnoměrné placičky.

  7. Po 30 min odpočinku pečeme při 175°C 10 min z každé strany. (Lze dělat i na pánvi, ale těsto má tendenci se lepit, tudíž je potřeba lehce potírat olejem). Hotové placičky potřeme povidly a zakápneme tvarohem rozšlehaným s jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!