Jáhlové placičky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 125 g jáhel
- 250 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
- 40 g medu
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudinkový prášek (40g)
- 10 g droždí
- 125 g tvarohu
- 3 lžíce bílého jogurtu
- povidla
Postup Jáhlové placičky
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti.
Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo a necháme pod pokličkou 15min dojít).
Potom necháme vychladnout.
Přidáme vejce, pudink a droždí rozpuštěné ve 2 lžících mléka.
Promícháme metličkou a necháme 1 hod pod utěrkou odpočívat.
Lžičkou si na pečící papír naneseme 9 hromádek těsta a lžící uděláme rovnoměrné placičky.
Po 30 min odpočinku pečeme při 175°C 10 min z každé strany. (Lze dělat i na pánvi, ale těsto má tendenci se lepit, tudíž je potřeba lehce potírat olejem). Hotové placičky potřeme povidly a zakápneme tvarohem rozšlehaným s jogurtem.