Dvoubarevné broskvové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
10 dkg cukru
1 vanilkový cukr
10 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 PL kakaa
50 ml oleje
Tvarohový krém:
1 měkký tvaroh v alobalu
1 zakysaná smetana
1 šlehačka
10 dkg mletého cukru
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
Pařížská šlehačka:
2 šlehačky ke šlehání 33%
20 dkg mléčné čokolády
Dohotovení:
1 velký broskvový kompot
Granko na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Z bílků si připravíme tuhý sníh. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto vymícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut při 160°C. Piškot necháme vychladnout, propícháme hustě vidličkou a pokapeme šťávou z kompotu.

  3. Na takto připravený piškot nalijeme tvarohový krém a poklademe krájenými broskvemi a dáme na 20 minut ztuhnout. Na broskve naneseme pařížskou ušlehanou šlehačku, zarovnáme a posypeme Grankem. Dáme přes noc do lednice a druhý den podle potřeby krájíme.

  4. Tvarohový krém: šlehačku, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do krému a přilijeme podle návodu připravený želatinový ztužovač.

  5. Pařížská šlehačka: připravíme si je 1 den dopředu šlehačky, které nalijeme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a přivedeme k varu, vaříme asi 1 minutu a necháme vychladnout, pak dáme na noc do lednice a druhý den vyšleháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!