Bramborový salát s cibulí, petrželkou a kyselou okurkou

Recepty, Saláty

Suroviny

1000 g brambor
1 velká cibule
100 ml zeleninového vývaru
4 kyselé okurky
3 stonky petrželky
2 PL olivového oleje (řepkového oleje)
2 PL bílého vinného octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na chvíli povařit do vývaru.

  2. Pak cibuli i s vývarem přidáme k bramborám a necháme chvíli rozležet. Okurky nakrájíme na kolečka, omytou petržel nasekáme. Vše přidáme k bramborám, pokapeme olejem a dochutím octem, solí a pepřem podle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!