Bramborový salát s cibulí, petrželkou a kyselou okurkou
Recepty, SalátySuroviny
- 1000 g brambor
- 1 velká cibule
- 100 ml zeleninového vývaru
- 4 kyselé okurky
- 3 stonky petrželky
- 2 PL olivového oleje (řepkového oleje)
- 2 PL bílého vinného octa
- sůl
- pepř
Postup Bramborový salát s cibulí, petrželkou a kyselou okurkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na chvíli povařit do vývaru.
Pak cibuli i s vývarem přidáme k bramborám a necháme chvíli rozležet. Okurky nakrájíme na kolečka, omytou petržel nasekáme. Vše přidáme k bramborám, pokapeme olejem a dochutím octem, solí a pepřem podle každého.