Rybí perkelt
Recepty, RybySuroviny
- 250 - 300 g rybího masa - z kapra nebo jiné sladkovodní ryby, já měla jen pangase
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 5 g mleté papriky
- 30 - 50 g uzené slaniny
- lžíce oleje
- 1 větší cibule - 100 g
- 1 velká paprika - 100 g
- 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku - 30 g
Postup Rybí perkelt
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
Cibuli a papriku nakrájíme na půlkolečka a slaninu na drobné kostky.
Slaninu částečně rozškvaříme, přidáme trošku oleje, necháme jen velmi krátce zpěnit mletou papriku, ihned přidáme maso, promícháme a přidáme nakrájenou cibuli, papriku, rajský protlak a zalijeme malým množstvím vody.
Pozvolna dusíme, velmi opatrně mícháme, spíš jen pohybujeme pánvičkou. Pokud je třeba, přidáme malé množství vody a podle potřeby dosolíme. Doporučená příloha jsou těstoviny nebo noky, já ale měla brambory. Místo čerstvé papriky a protlaku můžeme použít lečo. Dělala jsem na pánvi wok, toto jídlo bych spíš měla zařadit jako minutkové. Příprava je velmi rychlá.