Svíčková pečeně s brambory
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Na pečeni:
- 600 g svíčkové pečeně
- 200 g prorostlé slaniny
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- trocha bílého vína
- sůl
- pepř
- Na přílohu:
- 800 g plátků syrových brambor
- olej
- sůl
Postup Svíčková pečeně s brambory
Postup přípravy receptu
-
Svíčkovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na potravinovou fólii rozložíme plátky slaniny, doprostřed položíme maso a zabalíme do plátků.
Pečeni opatrně přeložíme na pekáč vymazaný olejem, posypeme pepřem, zalijeme vínem a pod pokličkou pečeme v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 25 minut, pak poklici sundáme a dopečeme dozlatova, občas přelijeme výpekem, případně vínem.
Pečeně by měla zůstat uvnitř růžová.
Plátky brambor vypereme ve studené vodě, důkladně osušíme a po malých částech osmažíme ve fritéze.