Svíčková pečeně s brambory

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Na pečeni:
600 g svíčkové pečeně
200 g prorostlé slaniny
4 lžíce olivového oleje
2 šalotky
trocha bílého vína
sůl
pepř
Na přílohu:
800 g plátků syrových brambor
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Svíčkovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na potravinovou fólii rozložíme plátky slaniny, doprostřed položíme maso a zabalíme do plátků.

  2. Pečeni opatrně přeložíme na pekáč vymazaný olejem, posypeme pepřem, zalijeme vínem a pod pokličkou pečeme v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 25 minut, pak poklici sundáme a dopečeme dozlatova, občas přelijeme výpekem, případně vínem.

  3. Pečeně by měla zůstat uvnitř růžová.

  4. Plátky brambor vypereme ve studené vodě, důkladně osušíme a po malých částech osmažíme ve fritéze.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!