Bramborové langoše

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

200 g hladké mouky
100-120 g studených uvařených brambor ve slupce
150 g smetanového bílého jogurtu
2 lžičky sušeného droždí
1/2 kelímku od jogurtu vlažného mléka
sůl
olej na smažení
---
kečup
strouhaný sýr
česnek
usmažená křupavá slaninka
tatarka - to, co kdo má rád

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s droždím. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemno. Všechny uvedené suroviny spojíme a dáme na 1/2 hodinky pod utěrku odpočinout.

  2. Lžíci odebíráme kousky, na pomoučeném vále utvoříme kulaté placičky. Rozehřejeme olej a placičky usmažíme z obou stran do zlaté barvy.

  3. Hotové odkládáme na papírový ubrousek, odsát přebytečný tuk. Ihned pomažeme oblíbenou surovinou, posypeme sýrem a podáváme ještě teplé a křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!