Moje kapří špízy

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g kapra bez kůže
1/2 housky
60 ml mléka
1 vejce
1 lžička koření Medvědí gril
sůl
mletý pepř 4 barev
zelené natě cibule
3 větvičky kari
kousek cibule
2 lžíce oleje
Příloha:
6 brambor
1 červená paprika
zelené natě cibule
pár hrachových lusků
trochu saturejky, tymiánu, oregana, kari
sůl
mletý pepř 4 barev
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého kapra, rozmočenou housku, vejce, cibulovou nať, koření, sůl, pepř a promícháme. Chvíli necháme proležet.

  2. Ruce omastíme olejem a s těstem hodíme párkrát z ruky do ruky, abychom ho zbavili vzduchu. Těsto na válku lžící nakrájíme na stejné kousky, ruce si znovu naolejujeme a umačkáme na kuličky, které pak dáme do kulaté formičky, a pomačkáme je v ní, abychom měli stejné placičky. Pánev potřeme olejem a na rozpálenou dáme placičky po obou stranách opéct, pomalu do zlatova, necháme je vychladnout.

  3. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibulovou nať nakrájíme na proužky, papriku na kostičky, lusky na proužky, bylinky nasekáme na kousky. Posolíme, opepříme, přidáme olej a promícháme. Remosku vymažeme sádlem a brambory do ní nasypeme.

  4. Připravíme 3 kousky špejlí a nití přiděláme na konci větvičku kari. Metlou od mixeru uděláme uprostřed placičky díru, abychom je mohli napíchnout na špejli a to i v kouscích cibule. Napichujeme placičku, cibuli a tak to střídáme, aby na špejli byly 4 kousky (jednu jsem neodolala a snědla).

  5. Špízy dáme na brambory a zapneme remosku. Jakmile zezlátnou na boku otočíme je. Když jsou špízy zlaté po všech stranách, vytáhneme je. Brambory během pečení asi třikrát promícháme. Jakmile vidíme, že brambory za chvíli budou, vrátíme špízy k nim, aby se prohřály. Pečení trvá asi hodinu a půl. Můžeme péct i v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!