Žampionový paprikáš

Recepty, Houby

Suroviny

500 g žampionu
1 červená paprika
1 cibule
lžíce másla
lžíce uzené papriky
plná lžíce hladké mouky
200 g zakysané smetany
vývar
bobkový list
4 kuličky nového koření
špetka cukru
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampiony a papriku nakrájíme na větší kousky. Cibulu nakrájíme na drobno a zpěníme ji na másle. Přihodíme žampiony, koření a nakrájenou papriku. Zasypeme uzenou paprikou a po malém orestování podlijeme trochou vývarem a dusíme do poloměkka.

  2. 200-250 ml vývaru smícháme s moukou a vlijeme k žampionům. Necháme povařit a nakonec vmíchám smetanu. Společně už jen krátce povaříme a dochutíme špetkou cukru, případně solí. Podáváme s vařeným bramborem, těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!