Žampionový paprikáš
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g žampionu
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- lžíce másla
- lžíce uzené papriky
- plná lžíce hladké mouky
- 200 g zakysané smetany
- vývar
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- špetka cukru
- sůl
- mletý kmín
Postup Žampionový paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Očištěné žampiony a papriku nakrájíme na větší kousky. Cibulu nakrájíme na drobno a zpěníme ji na másle. Přihodíme žampiony, koření a nakrájenou papriku. Zasypeme uzenou paprikou a po malém orestování podlijeme trochou vývarem a dusíme do poloměkka.
200-250 ml vývaru smícháme s moukou a vlijeme k žampionům. Necháme povařit a nakonec vmíchám smetanu. Společně už jen krátce povaříme a dochutíme špetkou cukru, případně solí. Podáváme s vařeným bramborem, těstovinami nebo knedlíkem.