Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 květáky
- sůl
- Těsto:
- 6 vajec
- 10 lžiček hladké mouky
- sůl
- 40 ml vody
- Dále:
- strouhanka na obalení
- olej
- čerstvá zelenina
- tatarská omáčka
- petrželová nať
Postup Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do vriacej osolenej vody vložíme ružičky karfiolu a varime 3 minúty (čas počítame od opätovného začiatku varu vody). Nevaríme dlhšie, mohlo by sa stať, že karfiol rozvaríme. Potom ho vyberieme z vody.
Kým karfiol trocha vychladne, pripravíme z uvedených surovín cestíčko.
Potom karfiol trocha osolíme a namáčame do cestíčka, obalíme v strúhanke a vyprážame na rozohriatom, mierne osolenom oleji na miernom plameni na panvici alebo fritujeme vo fritéze dozlata. Ak fritujeme na silnom plameni, bude sa olej prepaľovať. Olej sa solí kvôli tomu, aby sa tak rýchlo nespálil.
Podávame so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou, tatárskou omáčkou a prizdobíme petržlenovou vňaťou.