Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 květáky
sůl
Těsto:
6 vajec
10 lžiček hladké mouky
sůl
40 ml vody
Dále:
strouhanka na obalení
olej
čerstvá zelenina
tatarská omáčka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do vriacej osolenej vody vložíme ružičky karfiolu a varime 3 minúty (čas počítame od opätovného začiatku varu vody). Nevaríme dlhšie, mohlo by sa stať, že karfiol rozvaríme. Potom ho vyberieme z vody.

  2. Kým karfiol trocha vychladne, pripravíme z uvedených surovín cestíčko.

  3. Potom karfiol trocha osolíme a namáčame do cestíčka, obalíme v strúhanke a vyprážame na rozohriatom, mierne osolenom oleji na miernom plameni na panvici alebo fritujeme vo fritéze dozlata. Ak fritujeme na silnom plameni, bude sa olej prepaľovať. Olej sa solí kvôli tomu, aby sa tak rýchlo nespálil.

  4. Podávame so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou, tatárskou omáčkou a prizdobíme petržlenovou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!