Topinka se smetanovými houbami a vejcem
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g hub - žampiony, shimeji
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- lžička hořčice
- kousek másla
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- chléb
- olej
Postup Topinka se smetanovými houbami a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a houby posypané kmínem osmažíme do zlaté barvy. Pár pěkně opečených odložíme na ozdobu. Smetanu smícháme s hořčicí a přidáme k houbám. Chvíli necháme probublat do zhoustnutí a dochutíme.
Na pánvičce s trochou oleje opečeme chleba a z vajíček usmažíme volská oka. Servírujeme topinku spolu s houbami a vejcem. Kdo má rád, posype vejce a houby čerstvě mletým pepřem.