Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filetů z tresky
- 60 g pórku na tenká kolečka
- 150 g mladé cukety na tenké proužky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce cottage sýru
- slunečnice dle potřeby
- přepuštěné máslo
- citronová šťáva
- sůl
Postup Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši
Postup přípravy receptu
-
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte.
V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku.:) Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.
Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.
Servírujte s bramborovou kaší. Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.