Ostrý tatarák z rajčat, okurek, cukety a harissy
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 5 oválných rajčátek
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 šalotka
- 1/2 pokrájené neloupané salátové okurky
- 1/2 vypocené neloupané pokrájené cukety
- 4 snítky nadrcené divoké bazalky
- 2 snítky nadrceného libečku
- sůl
- 1 až 2 lžičky ostré harissy
- 1 lžička worcesteru
Postup Ostrý tatarák z rajčat, okurek, cukety a harissy
Postup přípravy receptu
-
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).
Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a necháme vypotit. Cukety i pokrájené salátové okurky smícháme s pokrájenou šalotkou a nasekaným česnekem. Jednou protočíme v sekáčku (chopperu).
K nasekaným cuketám a okurkám přidáme okapané kousky rajčat, worcester a ostrou harissu. Dobře promícháme. Ochutíme solí a nadrcenou divokou bazalkou s libečkem. Zlehka vmícháme lžíci olivového oleje a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami.