Schwarzwaldský višňový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Piškotový korpus:
7 vajec - (žloutky a bílky zvlášť)
150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
150 g jemně strouhané hořké čokolády
150 g mletých mandlí
150 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
1 velká sklenice višňového kompotu
(3 lžíce šťávy z kompotu)
750 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
Na ozdobení:
100 g čokoládových hoblin
(16 celých višní z kompotu)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a 100 g cukru utřeme do pěny. Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a společně s mandlemi, čokoládou vmícháme do žloutkové pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.

  2. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do čokoládového těsta. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme 45 - 50 minut při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout a zaležet do druhého dne.

  3. Višňový kompot slijeme, šťávu zachytíme. Stranou si odděláme 16 višní na dozdobení. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha a při šlehání přidáme 3 lžíce šťávy z kompotu. Korpus prořízneme na 3 pláty a všechny postupně poléváme šťávou z višní.

  4. Spodní plát potřeme třetinou šlehačky, na ni poklademe polovinu višní (vypeckovala jsem je), přiklopíme prostředním plátem a postup opakujeme.

  5. Celý dort potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Ozdobíme 16 kopečky šlehačky a na každý položíme jednu višni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!