Schwarzwaldský závitek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotlety bez kosti
6 plátků Schwarzwaldské šunky (100 g)
6 plátků sýru Ementál 45%
2 polévkové lžíce koření Quatro formaggi kořenářství Samuel
cibule
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety si naklepeme a mírně osolíme, jelikož koření je vytvořeno z rozmělněných slaných sýrů.

  2. V malém množství oleje rozmícháme směs koření Quatro formaggi“ a touto potřeme naklepané kotlety z obou stran.

  3. Na každou kotletu položíme přepůlený plátek sýru a na něj položíme plátek šunky.

  4. Takto vytvořené dílo smotáme pevně a dobře zatáhneme v dlani. Nebojíme se, jelikož náplň není tekutá a nevyteče nám. Závitky můžeme spíchnout párátky, ale není to nutné, drží pěkně.

  5. Do hrnce si dáme trochu oleje a opečeme na něm na jemno nakrájenou cibuli.

  6. Jakmile je cibule opečena do sklovata, vložíme závitky a poctivě je orestujeme ze všech stran. Podlijeme půl litrem vývaru (není-li, použijeme kostku Masoxu) a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké tedy cca 30 minut.

  7. Závitky vyjmeme (případně použitá párátka ihned odstraníme) a vzniklou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a necháme lehce provařit 10 minut. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!