Schwarzwaldský závitek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety bez kosti
- 6 plátků Schwarzwaldské šunky (100 g)
- 6 plátků sýru Ementál 45%
- 2 polévkové lžíce koření Quatro formaggi kořenářství Samuel
- cibule
- sůl
- hladká mouka
Postup Schwarzwaldský závitek
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety si naklepeme a mírně osolíme, jelikož koření je vytvořeno z rozmělněných slaných sýrů.
V malém množství oleje rozmícháme směs koření Quatro formaggi“ a touto potřeme naklepané kotlety z obou stran.
Na každou kotletu položíme přepůlený plátek sýru a na něj položíme plátek šunky.
Takto vytvořené dílo smotáme pevně a dobře zatáhneme v dlani. Nebojíme se, jelikož náplň není tekutá a nevyteče nám. Závitky můžeme spíchnout párátky, ale není to nutné, drží pěkně.
Do hrnce si dáme trochu oleje a opečeme na něm na jemno nakrájenou cibuli.
Jakmile je cibule opečena do sklovata, vložíme závitky a poctivě je orestujeme ze všech stran. Podlijeme půl litrem vývaru (není-li, použijeme kostku Masoxu) a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké tedy cca 30 minut.
Závitky vyjmeme (případně použitá párátka ihned odstraníme) a vzniklou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a necháme lehce provařit 10 minut. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.