Zapečená tmavá treska s brokolicí a smetanovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 800 g tmavé tresky
- ½ brokolice
- 150 g tvrdého sýra nebo mozzarelly
- 1 smetanu na vaření Rama 15%
- 1 zakysanou smetanu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci rýžové krupice (může být i normální)
- ¼ lžičky garam masala
- máslo na dva prsty
- sůl
- bílý pepř
Postup Zapečená tmavá treska s brokolicí a smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme a opepříme. Brokolici rozebereme na růžičky, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme.
Brokolici dáme do osolené vody povařit cca 4-5 minut, aby zůstala křupavá a přendáme do misky se studenou vodou.
Smetanu s krupicí povařím, než nám trochu zhoustne, přidáme 2 lžíce nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme, přidáme česnek, masalu, a dobře promícháme. (Je-li příliš husté, přidáme kapku smetany, nebo mléka)
Dno pečící misky pokryjeme plátky másla, osolenou a opepřenou treskou, posypeme polovinou brokolice a přelijeme směsí smetany s koření. Na to přijde po celé ploše zakysaná smetana, druhá polovina brokolice a zbytek nastrouhaného sýra.
Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 160°-170° do měkka. Posledních 10-15 minut odkryjeme a dopečeme na barvu.
Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor.