Zapečená tmavá treska s brokolicí a smetanovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g tmavé tresky
½ brokolice
150 g tvrdého sýra nebo mozzarelly
1 smetanu na vaření Rama 15%
1 zakysanou smetanu
2 stroužky česneku
1 lžíci rýžové krupice (může být i normální)
¼ lžičky garam masala
máslo na dva prsty
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme a opepříme. Brokolici rozebereme na růžičky, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme.

  2. Brokolici dáme do osolené vody povařit cca 4-5 minut, aby zůstala křupavá a přendáme do misky se studenou vodou.

  3. Smetanu s krupicí povařím, než nám trochu zhoustne, přidáme 2 lžíce nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme, přidáme česnek, masalu, a dobře promícháme. (Je-li příliš husté, přidáme kapku smetany, nebo mléka)

  4. Dno pečící misky pokryjeme plátky másla, osolenou a opepřenou treskou, posypeme polovinou brokolice a přelijeme směsí smetany s koření. Na to přijde po celé ploše zakysaná smetana, druhá polovina brokolice a zbytek nastrouhaného sýra.

  5. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 160°-170° do měkka. Posledních 10-15 minut odkryjeme a dopečeme na barvu.

  6. Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!