Bublanina s domácími třešněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 dl oleje (10 lžic)
- 10 lžic mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 500 g třešní
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup Bublanina s domácími třešněmi
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme.
Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promícháme.
Lehké těsto vlijeme do silně vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnáme ho, rozprostřeme na něm omyté, osušené a odstopkované třešně (můžeme je obalit v cukru) a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Pak necháme na pekáčku vychladnout a krájíme na řezy. Podáváme pocukrované.