Thajský salát z ředkve a okurky

Recepty, Saláty

Suroviny

cca 15 cm velké bílé ředkve
cca 15 cm salátové okurky (já ji neloupu, ale jestli chcete, určitě můžete)
hrst čerstvého koriandru
snítka máty
Na dressing:
2 chilli papričky nakrájené na jemné nudličky (mohou být i sušené, ty se rozdrtí)
1 větší stroužek česneku
cca 5 cm spodní části citronové trávy jemně posekané
2 PL rybí omáčky
šťávu z 1 limetky
1 PL třtinového cukru
případně na zředění 1 PL vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na nudličky. U okurky vynechte dužinu se semeny, ty tam nepatří. Oboje promíchejte s posekaným koriandrem a mátou.

  2. Do mističky nalijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, vsypeme cukr a důkladně mícháme, až se cukr rozpustí. Pak přihodíme posekanou citronovou trávu, chilli papričku a rozmačkaný česnek. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš koncentrovaná, přilijte lžíci vody. Nalijeme k zelenině a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!