Thajský salát z ředkve a okurky
Recepty, SalátySuroviny
- cca 15 cm velké bílé ředkve
- cca 15 cm salátové okurky (já ji neloupu, ale jestli chcete, určitě můžete)
- hrst čerstvého koriandru
- snítka máty
- Na dressing:
- 2 chilli papričky nakrájené na jemné nudličky (mohou být i sušené, ty se rozdrtí)
- 1 větší stroužek česneku
- cca 5 cm spodní části citronové trávy jemně posekané
- 2 PL rybí omáčky
- šťávu z 1 limetky
- 1 PL třtinového cukru
- případně na zředění 1 PL vody
Postup Thajský salát z ředkve a okurky
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na nudličky. U okurky vynechte dužinu se semeny, ty tam nepatří. Oboje promíchejte s posekaným koriandrem a mátou.
Do mističky nalijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, vsypeme cukr a důkladně mícháme, až se cukr rozpustí. Pak přihodíme posekanou citronovou trávu, chilli papričku a rozmačkaný česnek. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš koncentrovaná, přilijte lžíci vody. Nalijeme k zelenině a promícháme.