Taštičky plněné špenátem a ricottou se zleninovou směsí

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Taštičky:
2/3 vejce
Hladká mouka – 1:1 celozrnná (pšeničná) a světlá
Sůl
Náplň:
35 g špenátu
65 g ricotty
Špetka muškátového oříšku
Sůl
Zeleninová směs:
75 g lilku
1 řapík celeru
1/2 menší cibule
5 ks cherry rajčat
1/2 plechovky sterilovaných rajčat
1 lžíce oleje
Sůl
1 snítka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vhodíme listy špenátu. Necháme špenát jen ovadnout a ihned scedíme. Vhodíme jej do studené vody aby si zanechal barvu a chuť. Necháme vykapat do cedníku.

  2. V misce smícháme 2/3 vejce s moukou a vypracujeme těsto, které by mělo být tuhé, ale pružné. Zbytek vejce si necháme na potření těsta a do náplně.

  3. Ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nadrobno.

  4. Smícháme s ricottou, ochutíme muškátovým oříškem a solí.

  5. Vyválíme těsto na tenký obdélník a v polovině překrojíme – abychom měli dva stejné pláty, na jeden plát se bude dávat náplň a druhý jej bude překrývat. Jednu část těsta potřeme vejcem podél okrajů a pak křížem uvnitř (bereme v úvahu že vytvoříme 4 taštičky). Zbytek vejce přimícháme do náplně.

  6. Do každé části plátu těsta naneseme hromádku náplně. Druhým plátem překryjeme první a snažíme se pevně přimáčknout kolem náplně tak, aby vevnitř nebyl vzduch.

  7. Nožem oddělíme jednotlivé taštičky, které vkládáme do vroucí osolené vody a 7 minut vaříme. Poté vyjmeme z vody a necháme okapat.

  8. Na pánvi rozehřejeme olej.

  9. Zeleninu nakrájíme na kostky a necháme restovat na pánvi asi 3 minuty. Přidáme sterilovaná rajčata, nasekaný rozmarýn, osolíme a prohříváme asi 2 minuty. Nakonec přidáme přepůlená cherry rajčata a prohřejeme.

  10. Na pánev vložíme taštičky a opatrně smícháme se směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!