Gulášovka z uzeného masa

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g uzeného masa - měla jsem zbytek kolena
2 cibule
lžíce sádla
3 větší brambory
2 řapíky celeru
4 stroužky česneku
lžíce rajčatového protlaku
lžíce sladké papriky
1,5 - 2 l masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
kmín
pepř
pálivá paprika sušená
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso, brambory, celer na kostky. Cibuli a česnek na drobno. Cibuli zpěníme na sádle, po chvíli přidáme česnek a protlak.

  2. Zarestujeme přisypeme papriku a mouku. Zalijeme studeným vývarem a prošleháme metličkou. Dáme všechno koření kromě majoránky a necháme 10 minut vařit.

  3. Poté přisypeme maso, brambory a celer. Vaříme dalších 15-20 minut do změknutí. Před koncem přisypeme majoránku a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!