Gulášovka z uzeného masa
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g uzeného masa - měla jsem zbytek kolena
- 2 cibule
- lžíce sádla
- 3 větší brambory
- 2 řapíky celeru
- 4 stroužky česneku
- lžíce rajčatového protlaku
- lžíce sladké papriky
- 1,5 - 2 l masového vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- kmín
- pepř
- pálivá paprika sušená
- sůl
- majoránka
Postup Gulášovka z uzeného masa
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso, brambory, celer na kostky. Cibuli a česnek na drobno. Cibuli zpěníme na sádle, po chvíli přidáme česnek a protlak.
Zarestujeme přisypeme papriku a mouku. Zalijeme studeným vývarem a prošleháme metličkou. Dáme všechno koření kromě majoránky a necháme 10 minut vařit.
Poté přisypeme maso, brambory a celer. Vaříme dalších 15-20 minut do změknutí. Před koncem přisypeme majoránku a dochutíme.