Hrstková polévka II.

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g namíchaných luštěnin:
fazole
hrách
čočka
1-2 polévkové lžíce oleje
1/2 větší cibule
1 l vody
0,5 l zeleninového vývaru
2 bobkové listy
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.

  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli orestujte dozlatova.

  3. Přidejte luštěniny a zalijte 1 litrem horké vody. Přidejte bobkový list, přiklopte pokličkou a vařte hodinu.

  4. Než se luštěniny uvaří doměkka, vypaří se téměř všechna voda. Přilijte vývar, přidejte sůl a promíchejte. Stáhněte z plotny.

  5. Polovinu luštěnin odeberte. K polévce přidejte na jemno nasekaný česnek. Polévku promixujte dohladka.

  6. Vraťte zpět luštěniny. Přidejte mezi prsty rozemnutou majoránku a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!