Polévka z červené řepy s křenem
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g červené řepy
- 150 g brambor
- 1/2 lžíce vegety (neslané)
- 1 a 1/2 litru vody
- 150 g zakysané smetany
- sůl
- křen
Postup Polévka z červené řepy s křenem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu i brambory si oloupeme a nastrouháme do hrnce (obsah aspoň 3 l) na hrubém struhadle.
Přisypeme vegetu a sůl - pokud je vegeta solená, pak raději jen tu lžíci vegety a později dosolíme.
Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Na mírném ohni (na nižší teplotě) pak vaříme cca 15 minut do změknutí řepy a brambor.
Vše rozmixujeme do hladka a na závěr přidáme zakysanou smetanu (150 g). Necháme přijít k varu a vypneme.
Servírujeme posypané čerstvým strouhaným křenem a lžící zakysané smetany. Můžeme přidat i krutony. Dobrou chuť.