Polentový koláč s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g polenty
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
med
citronová šťáva
250 g tvarohu ve vaničce
ovoce dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do 0,4 l trochu osolené vroucí vody přisypávejte instantní polentu a za stálého míchání metličkou nechte zhoustnout na hustou kaši. Je hotová zhruba za 3 minuty.

  2. Pak odstavte z plotny, nechte mírně zchladnout a přimíchejte 2 polévkové lžíce medu, lžičku citronové šťávy, 1/2 kypřícího prášku, žloutky a vše důkladně promíchejte.

  3. Nakonec zapracujte pevný sníh z bílků. Do vymazané formy rozetřete polentovou směs, na ni tvaroh smíchaný s 2 lžícemi medu a šťávou z citronu.

  4. Nakonec přidejte ovoce a pečte asi půl hodiny na 180°C. Před podáváním nechte vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!