Sýrové tyčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 4,5 hrnku hladké mouky (použila jsem 1 hrnek chlebové a 3,5 hrnku hladké)
- 1,5 hrnku teplé vody
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1/2 lžičky cukru
- 3/4 kostky droždí
- 3 stroužky česneku
- 20 dkg strouhaného eidamu (či parmazánu)
Postup Sýrové tyčky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr, bylinky a sůl, nasypeme mouky a rozdrobíme droždí. Na programu Těsto necháme vše zpracovat a vykynout.
Poté vyválíme z těsta obdélník o tloušťce cca 3 mm, prostřední třetinu posypeme polovinou sýra, jednu krajní třetinu překlopíme přes sýr, posypeme zbytkem sýra, přiklopíme druhou čistou třetinu těsta. Válečkem opět vyválíme na cca 1 cm silný obdélník, radýlkem nakrájíme na 1,5-2 cm silné proužky, které stočíme do vrtulí a poklademe na plech.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.