Švestkový koláč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 6 lžic oleje
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- Ovoce:
- rozpůlené a vypeckované švestky
- Drobenka:
- 80 g polohrubé mouky
- 40 g krupicového cukru
- 40 g změklého másla
Postup Švestkový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse nejprve rozšleháme vejce s cukrem. Jakmile se vytvoří nadýchaná pěna, přidáme sáček vanilkového pudinku a důkladně metličkou promícháme.
Poté přidáme olej a po částech přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme mléko. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe omytými švestkami a zasypeme drobenkou.
Koláč pečeme na 180° C přibližně 30 minut. Dobrou chuť.