Švestkový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
6 lžic oleje
250 ml mléka
1 vejce
Ovoce:
rozpůlené a vypeckované švestky
Drobenka:
80 g polohrubé mouky
40 g krupicového cukru
40 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse nejprve rozšleháme vejce s cukrem. Jakmile se vytvoří nadýchaná pěna, přidáme sáček vanilkového pudinku a důkladně metličkou promícháme.

  2. Poté přidáme olej a po částech přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme mléko. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe omytými švestkami a zasypeme drobenkou.

  3. Koláč pečeme na 180° C přibližně 30 minut. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!