Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g kuřecích stehenních řízků
- 2 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
- 150 g čerstvé růžičkové kapusty(nebo mražené růžičkové kapusty)
- 30 g nivy
- 1 velký stroužek česneku (možno i vynechat)
- 10 g = 1 lžíce hladké mouky
- zhruba 1 dcl drůbežího vývaru
- 1 dcl mléka
Postup Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou
Postup přípravy receptu
-
Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka a růžičky vyjmeme. Maso nakrájíme na hrubší nudličky, mírně osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji až zase do tuku.
Maso shrneme k okraji, doprostřed přidáme mouku, kterou chvíli osmahneme, jako jíšku a pak vše zalijeme vývarem a mlékem. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a přidáme kousek drůbeží bujónové kostky. Ale pozor pak na sůl.
Mícháme až do varu a necháme zvolna provářet za občasného promíchání zhruba 10-15 minut. Tekutiny si dáme dle potřeby. Pak přidáme nastrouhanou nebo rozdrobenou nivu, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.
Necháme zase chvíli mírně provářet, přidáme růžičkovou kapustu, tu jen prohřejeme, vše dochutíme a můžeme podávat.