Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecích stehenních řízků
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
150 g čerstvé růžičkové kapusty(nebo mražené růžičkové kapusty)
30 g nivy
1 velký stroužek česneku (možno i vynechat)
10 g = 1 lžíce hladké mouky
zhruba 1 dcl drůbežího vývaru
1 dcl mléka

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka a růžičky vyjmeme. Maso nakrájíme na hrubší nudličky, mírně osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji až zase do tuku.

  2. Maso shrneme k okraji, doprostřed přidáme mouku, kterou chvíli osmahneme, jako jíšku a pak vše zalijeme vývarem a mlékem. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a přidáme kousek drůbeží bujónové kostky. Ale pozor pak na sůl.

  3. Mícháme až do varu a necháme zvolna provářet za občasného promíchání zhruba 10-15 minut. Tekutiny si dáme dle potřeby. Pak přidáme nastrouhanou nebo rozdrobenou nivu, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.

  4. Necháme zase chvíli mírně provářet, přidáme růžičkovou kapustu, tu jen prohřejeme, vše dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!