Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- Kuřecí prsa
- klobása (kančí) nebo jiná
- sůl
- pepř
- cibule
- 4 - 5 stroužků česneku
- 2 menší mrkve
- 2 sterilované okurky
- 1 jablko
- hrst sušených hub
- lžička sádla
- trochu vína na chuť
- voda na podlití
- smetana ke šlehání
Postup Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa si umyjeme a prošpikujeme nakrájenou klobásou na větší kousky. Pak kuře osolíme a opepříme a dáme do lednice.
Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek jen rozmáčkneme přes nůž. Nakrájíme mrkev a kyselou okurku na kostky a jablko oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky bez jadřince. Houby zalijeme teplou vodou.
Pak vytáhneme kuře a vezmeme pekáč, kde rozehřejeme kousek sádla a kuře zprudka opečeme po obou stranách, aby se maso zatáhlo.
Po opečení maso vytáhneme a dáme cibuli a česnek jen zesklovatět.
Pak maso naskládáme na cibuli, zalejeme houbami, poklademe nakrájenou okurkou, mrkví a jablkem. Zalejeme vodou a trochou vína, přiklopíme pekáč a dáme peci na 200°C na 15 minut.
Pak snížime teplotu na 180°C, odkryjeme pekáč a necháme vodu skoro vyvařit.
Maso vyndáme, dolijeme smetanu a rozmixujeme. Pokud je omáčka moc hustá, rozředíme vodou nebo mlékem. Můžeme ještě dochutit (já sem už nedochucoval, protože to mělo správný říz).