Šťouchané brambory s jablky a cibulí
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 kg brambor
- 2 PL másla
- 1 velká cibule
- 2 kyselejší jablka
- 1-2 lžíce jablečného octa (podle kyselosti jablek)
- sůl
- hrubě mletý pepř (nejlépe barevný nebo citronový)
Postup Šťouchané brambory s jablky a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme doměkka (já vařím v páře). Pak je mírně rozmačkáme tak, aby zůstaly větší kousky.
Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo na měsíčky a jablka na kostky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přisypeme jablka a necháme orestovat. Hlídáme, aby se jablíčka nezačala rozpadat.
Do pánve rozšťouchané brambory, osolíme, opepříme a promícháme.
Ochutnáme a případně dosolíme podle vlastní chuti.
Takto upravené brambory podáváme jako přílohu například k sekané nebo k uzeninám, ale dobré jsou i samotné.