Špaldový jablečný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g změklého másla
- 150 g cukru krupice
- 1 lžička skořice
- 3 vejce
- 1 lžíce medu
- 250 ml mléka
- 250 g špaldové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky)
- špetka soli
- kypřící prášek
Postup Špaldový jablečný koláč
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180°C.
Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.
Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko.
Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.
Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.
Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.